Klassinen Hieronta

Klassinen hieronta on perinteistä länsimaalaista hierontaa, jolla on useita suotuisia vaikutuksia kehoon. Klassinen hieronta vilkastuttaa verenkiertoa ja siten parantaa lihasten hapensaantia. Hieronta vähentää akuutteja sekä kroonisia lihaskireyksiä ja -kipuja. Klassisessa hieronnassa käytetään erilaisia hierontaotteita, jotka pehmentävät kireitä lihaksia ja tekevät niistä elastisemmat. Klassisen hieronnan hierontaotteita ovat sively, hankaus, puserrus ja täristys.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta on hieronnan erityinen muoto, jota käytetään tyypillisesti ennen urheilusuoritusta, suorituksen aikana ja sen jälkeen. Hieronnan tarkoituksena on valmistella urheilija huippusuoritukseen, vähentää lihasten väsymystä, lievittää turvotusta, vähentää lihasjännitystä, edistää lihasten kimmoisuutta ja ennaltaehkäistä loukkaantumisia. Urheiluhieronnan päätarkoituksena on lievittää stressiä ja jännitystä, joka kertyy kehon pehmytkudoksiin liikunnan aikana. Hieronnalla voi hoitaa ylirasituksesta johtuvia pieniä vammoja ja vaurioita nopeasti ja tehokkaasti. Hieronta voi estää niitä pieniä vammoja, jotka usein ovat suoritusta haittaamassa, riippumatta siitä onko huippu-urheilija vai satunnaisliikkuja.

Kuumakivihieronta 

Alkuperäiskansat ovat käyttäneet tuhansien vuosien ajan kuumia kiviä erilaisten vaivojen hoitamiseen. Länsimaissa suosituksi tulleet kuumakivihieronnat pohjautuvat vanhaan kuumilla luonnonkivillä hoitamisen periaatteeseen. Lämpimillä kivillä hoitaminen rentouttaa mieltä ja kehoa. Kuumakivihieronnalla on monta suotuisaa vaikutusta, kuten lihaskudoksen pehmeneminen, verenkierron lisääntyminen, nestekierron vilkastuminen ja kuona-aineiden tehostunut poistuminen. Kuumakivihieronnassa lihaksia hierotaan luonnon muokkaamilla, sileillä basalttikivillä. Hieronnan otteet muistuttavat klassisen hieronnan otteita. Hierontaotteet lieventävät tehokkaasti lihasjännityksiä, parantavat verenkiertoa ja aktivoivat nestekiertoa. 

Mobilisointitekniikat

Nivelsairauksien ja hierojan menetelmien hyödyntämiseen käytetään mobilisointia. Nivelen mobilisointi voidaan suorittaa hieronnan osana, jolloin voidaan hieroa myös niveltä ympäröiviä kudoksia. Varsinainen mobilisointi suoritetaan, kun lihaksisto on rentoutunut. Kivun lievittäminen traktiolla (venytys kohtisuoraan hoitotasoon nähden) avulla tuo usein helpotusta kipuun. Traktiot ja liukumiset auttavat palauttamaan liikkumisen nivelessä. Nivelmobilisoinnin avulla se tapahtuu niin hellävaraisesti kuin ylipäätään se on mahdollista.

Triggerpiste Hoito

Trigger hieronnalla tarkoitetaan yleensä triggerpisteiden painantaa. Etsitään piste ja painetaan sitä kivun lievittämiseen asti. Tätä kutsutaan iskemisen kompressioksi. Toinen vaihtoehto on painaa pistettä 5 sekunnin ajan, löysätä, painaa uudelleen 5 sekunnin ajan ja toistaa tätä kivun helpottumiseen saakka. Yleensä trigger pistettä painettaessa aiheutuu heijastekipua. Triggerpisteet on hyvä hoitaa hieronnan yhteydessä. Triggereiden käsittely voi olla aluksi melko kivuliasta, mutta kipukohtaa painettaessa kipu lievenee yleensä nopeasti. Yleensä seuraavana päivänä lihakset ovat vähemmän kipeät kuin tavallisen hieronnan jälkeen.

Dry Needling

Dry needling eli kuivaneulotus on länsimainen hoitomuoto, joka tehdään akupunktioneuloilla. Hoito ei kuitenkaan ole akupunktiohoitoa. Suomessa hoitomuoto on melko uusi, vaikka maailmalla sitä on tehty jo vuosikymmeniä.

Dry needling hoidossa akupunktioneuloilla käsitellään suoraan trigger-pisteitä, jotka ovat tunnettuja ja yleisiä myofaskiaalisten (lihas-sidekudosperäisten) kipujen aiheuttajia. Trigger-pisteet ovat herkistyneitä lihaksen osia, joissa lihassyyt ovat jatkuvassa lihassupistuksessa. Pisteet tuntuvat kireinä ja arkoina lihasjuosteina tai pisteinä lihaksessa sekä pisteeseen saattaa liittyä säteilykipua, joka on kauempana varsinaisesta aiheuttajasta.

Miten se tehdään ja toimii: Neula viedään lihaksen trigger-pisteeseen. Triggerit löytyvät palpoimalla ja tuntuvat kipeinä pisteinä, saattavat tuntua hernemäisinä löydöksinä. Kun neula viedään tälläiseen aktiiviseen pisteeseen lihas rentoutuu, lihaskalvo pehmenee, endogeeniset opiaatit eli meidän sisäiset särkylääkkeet alkavat virrata. Trigger-pisteet ovat siitä ikäviä, että ne aiheuttavat säteilykipua joskus kaukanakin kehossa esim: epämääräinen olkapääkipu saattaa johtua monesta eri lihaksesta, vaikkapa selänpuolella sijaitsevasta infraspinatuksesta. Kun tämä kyseinen lihas neulotetaan trigger-piste rauhoittuu, lihas rentoutuu, verenkierto lihaksissa normalisoituu ja säteilykipu helpottaa. Hoito saa nimensä siitä, että ei kehon sisään ei injektoida mitään. Jos kiinnostuit, niin voin tehdä tätä hieronnan yhteydessä.

Kinesioteippaukset

Kinesioteippaustekniikoita on useita. Teipatessa voidaan hyödyntää kudosten tai teipin tai molempien elastisuutta. Erilaisia tekniikoita voidaan yhdistellä ja käyttää päällekkäin. Teippausta ennen teipattavalta alueelta on ajeltava ihokarvat ja alue on puhdistettava. Teippaus tulee suorittaa oikeaoppisesti, jotta siitä olisi apua eikä aiheutaisi vauriota lisää. Ensimmäisellä kerralla kannattaa mennä ammattilaisen luo. Riippuen teipattavasta alueesta ja teippauksen luonteesta, voi teippauksen jatkossa suorittaa itse tai kaverin kanssa ammattilaisen antamia ohjeita noudattaen.

Vauvahieronta

Vauvahieronnalla on sekä fyysinen että psyykkinen vaikutus lapseen. Kosketuksen lisäksi vauvahieronta on seurustelua vanhemman ja lapsen välillä. Vauvahieronnan aloituksella ei ole ikärajaa vaan vauvaa voi hieroa jo syntymästä asti. Hieroessaan vauvaansa vanhemmat saavat varmuutta vauvan käsittelyyn ja oppivat tulkitsemaan vauvan reaktioita kosketukseen. Tärkeintä on tehdä vauvahieronta aina vauvan ehdoilla. Opetan vanhempia hieromaan ja järjestän vauvahieronta -kursseja tarvittaessa.

Detox jalkakylpy

Detox jalkakylvyssä kehoon ohjataan pieni määrä sähköä täysin kivuttomalla tavalla. Sähkövirta aktivoi kehon ja solujen toimintaa, siten tehostaen kuona-aineiden ja kipua tuottavien aineiden poistumista kehosta. Detox jalkakylpy lisää negatiivisten ionien määrää kehossa ja poistaa haitallista positiivista ionilatausta. Detox jalkakylpy lisää verenkiertoa erityisesti jalkapohjien ja alaraajojen alueella. Hoito vilkastuttaa myös nestekiertoa, mikä vähentää turvotusta ja tehostaa aineenvaihduntaa. Hoidon (erityisesti sarjahoidon) positiivisia vaikutuksia ovat mm. parantunut unen laatu, ihon kirkastuminen, aineenvaihdunnan ja ruoansulatuksen tasapainottuminen sekä virkistynyt olo.

Detox jalkakylpy aktivoi kehon omia luonnollisia kuonanpoistojärjestelmiä. Kuona-aineita poistuu jatkuvasti kehostamme hien, virtsan ja ulosteen mukana. Joskus kuona-aineiden poistuminen kehosta näitä luonnollisia kanavia pitkin on hidastunut tai osittain estynyt (huonot ruokailutottumukset, vähäinen liikunta tai lepo). Detox jalkakylpy auttaa kehoa pääsemään takaisin luonnolliseen kuonanpoistoon aktivoiden esim. nestekiertoa tehokkaasti.

Veden värjäytyminen Detox jalkakylvyn aikana johtuu pääosin kemiallisesta reaktiosta sähkön ja suolan välillä. Detox jalkakylpyvatiin laitetaan pieni induktori, joka johtaa sähkövirtaa veteen. Suolaa lisätään veteen nostamaan sen sähkönjohtavuutta, jotta sähkövirta pääsee kulkeutumaan veden kautta parhaiten jalkapohjiin ja sitä kautta koko kehoon. Suolat esim. merisuola ja ruususuola - sisältävät natriumia monien muiden mineraalien lisäksi. Kun sähkövirta on kosketuksissa vedessä olevan suolan kanssa, se alkaa erottamaan natriumia suolasta ja tästä reaktiosta syntyy tumma väri veteen. Veden värjäytymisen tummuus -ja sävyerot johtuvat pääosin suolan sisältämän natriumin määrästä. Detox jalkakylvyn aikana jalkapohjien kautta toki poistuu hien mukana kuona-aineita, jotka sisältävät myös erilaisia suoloja. Tämä vaikuttaa hieman veden värjäytymiseen. Detox jalkakylpy voi aktivoida jalkapohjien hikoilua joskus voimakkaasti, jolloin jo hoidon aikana veteen poistuu kehosta suuri määrä kuona-aineita. Detox jalkakylvyn tarkoitus on kuitenkin aktivoida kehon luonnollista kuonanpoistoa myös hoidon jälkeen. Jos aineenvaihdunta ja ruoansulatus ovat pitkään olleet epätasapainossa, niin suosittelemme Detox jalkakylpyä sarjahoitona palauttamaan elintoiminnot normaaliksi. Kun on saavutettu toivottu tilanne, ruoansulatus ja nesteenpoisto tapahtuvat ongelmitta, unenlaatu ja vireystila ovat hyvät. Detox jalkakylpyä voi tehdä ylläpitävänä hoitona noin kerran kuukaudessa tai kahdessa kuukaudessa. Lisäksi kannattaa muistaa sopiva määrä liikuntaa ja terveellinen monipuolinen ruokavalio.

 

Toimipiste sijaitsee osoiteessa Kunnaankatu 13 as. 19

Bussit 220 ja 221 kulkevat toimipisteen läheltä. Autolle löytyy myös ilmaiset parkkipaikat. Ajaessasi R-kioskin ohi niin vasemmalla on roskalaatikoita, joiden takana parkkipaikalla on paljon tilaa. Sama myös oikealla puolella tietä. Kerrostalo on siitä heti seuraavana neljännessä kerroksessa.